Despre mine

Cultivarea platelor am vazut-o inca din copilarie ca pe un drum de pe care nu trebuie sa ma abat, asadar ca de la activitatile de gradinarit realizate in gradina din fata casei am pornit pe o cale presarata cu dimineti frumoase in mijlocul culturilor si cu multe impliniri.

In anul 1995 am absolvit Liceul Agricol din Alexandria, profilul agronomie (cultura mare), iar in anul 1996 am fost admis la Facultatea de Horticultura a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti. Dupa 5 ani de cunoastere mai aprofundata a tehnologiilor de cultura a legumelor, pomilor fructiferi, vitei de vie si plantelor decorative, in anul 2001 am absolvit Facultatea de Horticultura.

Inceputul activitatii mele a fost la o ferma cu o suprafata de peste 6000 ha, aici lucrand ca inginer agronom timp de aproximativ 2 ani. Dupa 2 ani de stagiatura in productie cultura mare au urmat alti 5 ani de cercetre cultura mare (grau, orz, orzoiaca, floarea-soarelui, porumb etc).

Alti 2 ani m-am ocupat de promovare de soiuri si hibrizi pentru culture precum grau, orz, orzoiaca, floarea-soarelui, porumb, rapita, spoia si lucerna. Urmand ca sa fac aceeasi activitate de promovare pentru aproximativ 6 luni, dar de data asta pentru tractoare si masini agricole.
Din 2011 m-am reintors la domeniul horticol, manageruind un proiect pe legume. Timp de 3 ani si 6 luni m-am ocupat de alegerea celor mai bune soiuri si hibrizi de legume, alegerea si consilierea celor mai buni fermieri care sa poata produce legume la un nivel calitativ cat mai ridicat.

In acesti 13 ani de activitate, experienta mea profesionala s-a aprofundat mai ales pe: alegerea celor mai bune soiuri si hibrizi, compatibilizarea planurilor de fertilizare si protectie a culturilor cu conditiile fermei, gasirea solutiilor optime pentru cresterea randamentului fermei prin mecanizarea in procent cat mai ridicat al lucrarilor de infiintare si intretinere a culturilor, manageruire situatiilor mai dificile din ferme.

La experienta mai sus prezentata in care productia de legume si cereale prin mijloace clasice a fost preocuparea mea de baza, as adauga o noua incercare: Productia BIO de legume si cereale.
Sper ca impreuna vom reusi sa redam armonia dintre culturi si mediul inconjurator utilizand procedee si tehnici cu impact zero asupra florei si faunei, dar si sa producem recolte BIO pe care sa le consumam fara team de a ne imbolnavi.
„Dintr-un pamant sanatos recolte sanatoase”

Arhive

Plan de fertilizare

Plan de

Planul de fertilizare al unei culturi consta in adoptarea unor masuri care sa asigure plantelor de cultura pe toata perioada lor de vegetatie necesarul de apa si elemente nutritive conform speciei si fazei de dezvoltare al plantelor.

Plan de protectie

Plan de

Planul de protectie al unei culturii este definit ca totalitatea masurilor tehnologice ce trebuie implementate si care contribuie la optimizarea factorilor de crestere si dezvoltare al plantelor de cultura (asolamentul, masuri de prevenire si combatere a buruienior, bolilor si daunatorilor, alti factori restrictivi cum sunt: arsita, seceta etc).

Asolament

Asolament

Asolamentul reprezinta impartirea suprafetei agricole a unei ferme in sole pe care plantele de cultura se succed in spatiu si in timp, intr-o ordine bine stabilita si pe care se aplica tehnologiile de cultura specifice culturilor agricole din asolament.