Ce sunt produsele ecologice?

Câteva lucruri pe care trebuie să le știim despre culturile ecologice:

Produsele ecologice sunt obținute din substanțe organice, în condiții controlate și pe un sol protejat. Calitatea solurilor din România este în general foarte bună, acestea nefiind puternic fertilizate cu îngrășăminte chimice în trecut. Cele mai importante aspecte pentru a dezvolta culturi ecologice sunt:

  1. Cultura trebuie să fie produsă pe un sol necontaminat cu pesticide, produse petroliere, metale grele etc.
  2. Calitatea aerului trebuie să fie foarte bună. De aceea evitați zonele în care sunt posibili poluatori (combinate chimice, linii tehnologice poluatoare)
  3. Calitatea apei. Pentru o calitate ridicată a legumelor si fructelor evitați a realiza udarile culturilor cu apa care contine substanțele poluante (nitriți, metale grele, compuși ai sulfului, concetrații mari de sulfați, hidroxizi de fier, acid carbonic sau mircroorganisme) peste limitele admise.

Fiind produse de nișă, culturile ecologice se bucură de o mulțime de avantaje, printre care:

  1. Obținerea unor profituri substanțial mai mari, comparativ cu producția din sistemul convențional. De regulă, produsele ecologice sunt cotate la preț cel puțin dublu față de produsele de masă
  2. Cultivarea produselor ecologice este sustenabilă și are un impact redus asupra mediului înconjurător
  3. Asigurarea unor clienți fideli, oferindu-le produse în care au încredere.
  4. Un business de viitor cu sanse sigure de dezvoltare urmare a cererii din ce in ce mai mare de astfel de produse
  5. Baza sigura in activitatea de marketing si promovare a unui business